Tijs Vanneste (1979) is een Belgisch zanger en tatoeëerder uit Dessel, die ook bekend is als Jef Van Echelpoel, één helft van het muziekduo Van Echelpoel. Vanneste gebruikt de alias sinds zijn jeugd, bv. als zijn naam werd gevraagd nadat hij iets had uitgespookt.

Hij werkte in de gevangenis van Merksplas als een soort van creatief therapeut. Nadien was hij jarenlang leerkracht plastische kunsten. Hij koos rond zijn dertigste voor een andere carrière als zelfstandige. Vanneste werd professioneel tatoeëerder en zette onder meer tatoeages bij Tom Boonen en Ben Segers.

Vanneste zong bij de metalband Oceans of Sadness, die bestond van 1995 tot 2011 en die onder meer zesmaal optrad op de Desselse Graspop Metal Meeting, waaronder een eenmalig reünieoptreden in 2015.
Eind 2016 had hij met de pretgroep Van Echelpoel een nummer 1-hit met het elektropopnummer Ziet em duun. Ook de volgende nummers werden nummer 1-hits in de Vlaamse top 10.

In 2017 was hij een van de deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld.

In april en mei 2021 werd op één het programma “De Kemping” uitgezonden. Het humaninterestprogramma van Vanneste in productie van De chinezen volgt Vanneste en negen langdurig werkzoekende jongeren die in de zomer van 2020 een zomercamping opbouwden en uitbaatten. De bijhorende vzw De Kemping wil kwetsbare jongeren helpen om werkervaring op te doen en hen zo opnieuw structureel aan het werk te krijgen.

In 2021 bracht hij het Nederlandstalige album Hier Is’t Goed uit. In het voorjaar van 2022 werd het tweede seizoen van De Kemping uitgezonden, dit werd opgenomen tijdens de zomer van 2021 op een tijdelijke camping in Dessel. Tijdens de opnames componeerde Vanneste enkele liedjes en in maart 2022 volgde hieruit het album Wildgroei (Kempingverhalen). Hij treedt in 2022 en 2023 op met Tijs Vanneste & De Pelikanen met muzikanten Mario Goossens, Paul Van Bruystegem, Karel Van Mileghem, Serge Feys, Jan Oelbrandt, Sam Vloemans en Andries Boone.

Voor het tv-programma ‘Meneer Vanneste’, dat eind mei 2022 uitgezonden werd op één, werd hij gevolgd terwijl hij enkele maanden les gaf in het secundair onderwijs.

Recommended Articles

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

(0)